Έλληνας οδηγός έκανε μια μέτρια εκκίνηση από την 28η θέση και σταδιακά κέρδισε θέσεις, αλλά τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας είχαν άλλη γνώμη και με τον αισθητήρα “λ” να μπερδεύει το πρόγραμμα της μοτοσυκλέτας είχε πολλά προβλήματα που του έκοβαν τη δύναμη στην ευθεία, με αποτέλεσμα να έχει την 30η τελική ταχύτητα, ανάμεσα σε 31 μοτοσυκλέτες, με 172.8 χλμ/ώρα, 11.8 λιγότερα από την ταχύτερη μοτοσυκλέτα. Σε μια τέτοια κατηγορία η διαφορά αυτή είναι χαοτική και απέτρεψε από τον Γιάννη να έχει έναν καλό αγώνα. Ανέβηκε μέχρι την 18η θέση, ενώ τα στοιχεία της τηλεμετρίας στις στροφές δείχνουν ότι μπορούσε να μπει άνετα στην βαθμολογούμενη 15αδα.

Ο άλλος οδηγός της ομάδας, ο Diego Palladino που στις κατατακτήριες ήταν πίσω από τον Περιστερά, τερμάτισε στην 14η θέση.

Ο μηχανικός και Πρωταθλητής Άκης Τσώκος μαζί με τους άλλους Ιταλούς μηχανικούς της ομάδας δρομολόγησαν ενέργειες ώστε να λύσουν το πρόβλημα, εν όψη του αυριανού 5ου & 6ου Αγώνα που θα γίνει στην Ίμολα στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: REPSOL Petrolmak S.A., Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Akrapovic, DNA Filters, TECNO MOTO Performance, SHOEI, KARASSULIS International Transport, Rider Repair Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO. 

Τα hashtag για την επικοινωνία του στα social media είναι: #racing4greece #johnperisteras41 #blucruyamaha #yamaharacinghellas #repsol #akrapovic #dnafilters #shoei #ixs #sidi #karassulis #riderrepairgraphics #yamahar3
 
Peristeras Moto Tyres
OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:
Dunlop Moto Racing Tyres 
Dunlop Kart Racing Tyres 
Chicken Hawk moto & kart Warmers  
Gerbing Heated Clothes 
Gruppo Pritelli official Racing Apparel