Το Σάββατο με τη βροχή να πέφτει την ώρα της εκκίνησης και την πίστα να είναι μισοβρεγμένη, η ομάδα προτίμησε να ακολουθήσει συντηρητική στρατηγική και να αγωνιστεί ο Έλληνας οδηγός με βρόχινο ελαστικό μπροστά και σλικ πίσω, παρά να ρισκάρει την επιλογή των σλικ που έκαναν οι 15 από τους 31 οδηγούς. 
Ο 17χρονος εκμεταλλεύτηκε αυτήν την επιλογή και στους δύο πρώτους γύρους έκανε 10 προσπεράσματα και βρέθηκε να δίνει τη μάχη για την 20η θέση. Αργότερα η πίστα άρχισε να στεγνώνει περισσότερο και οι οδηγοί με τα σλικ, έκαναν διαφορά μπροστά, ενώ ο Περιστεράς έδωσε τη μάχη για την 16η θέση και τελικά πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στη 18η θέση.

Στον Αγώνα της Κυριακής ο Περιστεράς έκανε μια καλή εκκίνηση και από την 31η θέση βρέθηκε γρήγορα στη μάχη για την 20η θέση, όμως λίγο αργότερα η διακοπή του Αγώνα με κόκκινη σημαία, διέκοψε την προσπάθεια του Έλληνα οδηγού.
Στην επανεκκίνηση ο Περιστεράς και πάλι κέρδισε αρκετές θέσεις, όμως κάποιος συναθλητής του τον έβγαλε εκτός πίστας στην πρώτη στροφή και έμεινε τελευταίος. Προσπάθησε να ανακάμψει σε ρυθμό και άρχισε να φτάνει και πάλι τους οδηγούς μπροστά του, όμως και πάλι ο Αγώνας διακόπηκε με δεύτερη κόκκινη σημεία, με αποτέλεσμα να μετρήσουν μόνο 6 γύροι και ο οδηγός της ProGP να τερματίσει μόλις στην 23η θέση.
Ήταν λοιπόν ένας δύσκολος και περίπλοκος Αγώνας, σε μια πίστα που τη γνώριζε ελάχιστα, αλλά συγχρόνως έδωσε την ευκαιρία για συλλογή εμπειριών στο μόνο Έλληνα οδηγό που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τα τελευταία 26 χρόνια. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Yamaha R3

“Είμαι στεναχωρημένος για το πως κύλησε το δεύτερο μέρος του Αγώνα της Κυριακής και για το ότι γενικά δυσκολεύτηκα σε αυτήν την πίστα. Επίσης δεν βοήθησε καθόλου το ότι δεν προλάβαμε να αλλάξουμε τα βρόχινα λάστιχα σε σλικ στις Κατατακτήριες και έτσι ξεκίνησα τελευταίος. Στα θετικά μπορώ να κρατήσω μόνο το ότι έκανα και πάλι αρκετά προσπεράσματα μέσα στον Αγώνα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ – Κόουτς ομάδας

“Σίγουρα ήταν ένας Αγώνας που δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά πρέπει να κρατήσουμε το θετικό αποτέλεσμα του Σαββάτου. Ο Γιάννης έκανε πολύ καλές εκκινήσεις και τις δύο φορές, αλλά ήταν και διπλά άτυχος στη δεύτερη φάση του Αγώνα, μετά την κόκκινη σημαία. Η ομάδα είναι ευχαριστημένη με τη συνολική απόδοση ενός οδηγού που είναι νεοφερμένος στην κατηγορία. Εμείς έχουμε εντοπίσει τα σημεία στα οποία πρέπει να βελτιωθούμε και μέχρι τον επόμενο Αγώνα τον Σεπτέμβριο στο Magny Cours θα δουλέψουμε σκληρά και στην πίστα και στη φυσική κατάσταση του οδηγού.” 

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres. 
#racing4greece #visitgreece